Lättpanerad rödspätta

Att panera fisk är enkelt och så mycket godare än köpt färdigpanerad, som oftast består av lite fisk och mycket panering. Jag föredrar mycket fisk och lite panering. Dubbelpanering är helt onödigt, det blir jättebra att bara salta, peppra och strö på lite polenta (eller mjöl eller mannagryn). Jag har precis köpt jättefina filéer på Brobergs Fisk.

4 port:
800 gr rödspätta
salt & peppar
några msk polenta (eller mjöl eller mannagryn)
smör att steka i

Tina fisken och torka av den väl (dutta torrt med hushållspapper).
Salta, peppra och vänd fisken i paneringen och stek den i smör i en stekpanna ett par minuter per sida.
Servera med kokt potatis, broccoli och hemgjord dillsås. Garnera med några räkor och lite citron.

Dillsåsen rörde jag ihop av:
1,5 dl matlagningsyoghurt
0,5 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk skånsk senap
salt & peppar
0,5 dl färsk dill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *