Citron- och vallmokaka

150 g smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk blå vallmofrön
1 dl filmjölk eller havregrädde
rivet skal och pressad saft av 1 citron

Glasyr:
100 g Philadelphaost
1 dl florsocker
Några droppar citronsaft

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt fil eller havregrädde och citron. Rör till sist ner det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda mitt i ugn ca 40 minuter i 175 grader. Låt kakan kallna. Vispa mjukost och florsocker till en fast kräm och bred över kakan. Garnera med ätliga blommor, t ex åkerbärsblom och citronmeliss eller citronrasp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *