Het rostad majs

Gott, söt och hett snacks eller tillbehör till diverse grillrätter.

4 frysta el färdigkokta majskolvar
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 röd chilifrukt eller lite chilipulver
0,5 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
25 g smör
några kvistar bladpersilja
salt

Sätt ugnen på 225 grader. Skär majsen i 2 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt. Strö över paprikapulver och spiskummin.
Skölj, halvera och kärna ur chilin och hacka den smått. Hacka vitlöken smått. Blanda olja, lite salt, chili och vitlök.
Fördela oljan över majsen. Klicka över smöret och rosta majsen i ugnen ca 20 min. Rör om några gånger för fin färg.
Hacka persiljan. Lägg majsen på ett fat eller i en skål och vänd ner persiljehacket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *