Granskottssirap

Varva granskott och socker i en väl rengjord glasburk, ungefär lika delar granskott och socker eller kanske lite mer skott än socker ändå. Lägg gärna till några lime- eller citronskivor i sirapsburken. Färsk ingefära blir också gott. Proppa burken till max och se till att sista lagret är socker. Skruva på locket och ställ i ett soligt fönster. Låt stå i ca 4 veckor. Skaka och vänd på burken varje dag. När skotten tappat färgen och sockret smält är sirapen klar. Om sockret inte har löst sig efter ca 4 veckor så har man troligen tillsatt för mycket socker. Då är det bara att lägga i lite fler granskott så löser allt socker sig. Sila av och häll på väl rengjord flaska eller burk.
Sirapen håller i drygt ett år och ska förvaras i kylskåp och är fantastiskt god på glass, pannkakor eller ringlad över en sallad. Jag har testat den i te vilket gick bra och till Västerbottensost och det passade utmärkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *