Pytt i panna – enkelt men festligt

Pytt kan man göra på massor av sätt och det blir i princip alltid bra. För att steka den optimala pytten, på bästa sätt enligt kokboken, är här några tips att gå efter….

• Stek varje ingrediens för sig.
• Tärna potatis smått, skölj bort stärkelsen, låt rinna av och råstek i mycket smör.
• Mycket lök ska det vara, lika mycket mängd som potatis.
• Krydda på, peppra dubbelt så mycket som du tror behövs.
• Använd mört kött, gärna rester från en mjukbakad filé eller nattstekt tjälknöl, karré eller något annat långkok.
• Spetsa smaken med något rökt.

Jag hade rester av oxfilé sedan dagen innan och lite av en köttfärsrulle (som jag hade gjort enligt recept av Leif Mannerström) sedan två dagar tillbaka. Skar i tärningar och stekte dem lätt. Råstekte små tärningar av en stor rödbeta, några fasta potatisar och lite sparris. Jag fräste lök för sig och knaperstekte lite bacon. Allt var för sig. Sedan var det bara att blanda ihop och krydda på. Hela härligheten fick fräsa i smör och rapsolja en stund. Några små tomater och några ångkokta brysselkål och lite gröna ärtor fick också följa med ner i pannan.

En så´n god middag det kan bli på lite av det som finns i kylen för stunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *