Provning på Schubert Wines

Är i Martinborough och koncentrerar oss på Wairarapaområdets viner och speciellt deras enastående viner på Pinot Noir. Det finns hela 60 olika producenter här i området. Besökte på förmiddagen den mytomspunna och ikonförklarade gården Schubert Wines där vi började prova en fräsch Sauvignon Blanc 2016. En mycket bra Rosé på druvan Müller Thurgau. Druvan har inte så bra rykte i Tyskland, men denna Rosé fr 2016 har Schubert Wines lyckats mycket bra med. Sedan en fantastisk 100% Pinot Noir, Maryon’s Vinyard fr 2014 där man använt druvor från hela vingården. Ovanligt ljus i färgen men åter igen mycket bra. Nästa Pinot Noir, Block B också fr 2014 men där man använt enbart utvalda druvor från en viss del av vingården. Djupare i färgen och ännu intensivare smak. Lång eftersmak. Nästa var en 100% Syrah fr 2013, lagrad 30 månader på ekfat. Mycket fin och trots den långa lagringen mjuk och behaglig, inte så mycket tanniner. Sjätte vinet var en blandning av Syrah, Pinot Noir och Cabernet Sauvignon där svartvinbärssmaken tydligt kom fram trots att det var så lite av Cabernet Sauvignon i balndningen. Lagrad 4 år på ekfat, men ändå inte för sträv utan väldigt behaglig. Kräver ingen matbit till utan kan avnjutas som det är.
Sist men inte minst ett dessertvin, fr 2016, Dolche. Fantastiskt gott! Inte för sött som många dessertviner annars har en tendens att bli. Äpple, passion, ananas, ja, fruktigt! Lång eftersmak.
Vissa går att köpa i Sverige via importören Wicked Wine.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *