Hastbullar med vaniljfyllning

Hastbullar med vaniljfyllning är som ett mellanting av vanilj- och kardemummamuffins och vaniljbullar. Något som jag minns att min dagmamma brukade baka 😉
Hastbullar går snabbt att göra, de är kort tid i ugn, det blir inte mycket disk och de smakar supergott serverade direkt de är gräddade. Dessa på bilden kanske inte är de allra vackraste, men det ska vara så här, bara ihopslängda i all hast.

Ca 20 st:
7,5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1,5 dl socker
150 g smör
3 dl havremjölk

Fyllning:
50 g smör
1 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ev bär t ex hallon

Pensling och garnering:
ägg
pärlsocker

Rör ihop mjöl, bakpulver, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt havremjölk och arbeta raskt ihop allt till en deg. Ställ ca 20 muffinsformar på bakplåt och klicka i degen. Rör ihop smör med socker och vaniljsocker till fyllningen. Gör en fördjupning mitt i bullarna och klicka ner lite fyllning i dem. Peta ev i några bär i varje bulle. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter i 250 grader tills bullarna har fin färg och känns torra. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. De smakar bäst nygräddade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *