Asiatisk kycklinggryta

Jag blev inbjuden till grannarna igår på den allra godaste Caipirinha och sedan thailändsk middag. Såå gott! Jag ska försöka laga de goda rätterna någon dag. Kanske dyker de upp här på bloggen. Man får liksom begär av dessa kryddblandningar!
Här kommer ett annat asiatiskt recept, en kycklinggryta som jag skapat åt Lindahls Mejeri för några år sedan. Ja, det får bli dagens middag!

1 kg kycklingfilé eller kycklinglårfilé
2 lök, hackad
6 vitlöksklyftor, finskurna
2 dl cashewnötter
3 cm färsk ingefära, tunnskivad
2 msk kycklingfond
0,5 dl rapsolja
1 tsk mald kanel
2 msk mald koriander
1 tsk gurkmeja
2 tsk mald spiskummin
2 tsk kardemumma
1 tsk currypulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk chili
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
2 potatisar i kuber
0,5 dl russin
3 dl turkisk yoghurt
2 dl vatten
1 tsk råsocker
3 msk citronsaft
1 tsk salt

Strimla kycklingen. Hetta upp olja i en stor kastrull eller wokpanna. Fräs kryddorna i olja i någon minut under omrörning. Lägg i lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare ett par minuter. Lägg kycklingen i kryddblandningen och stek ett par minuter. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda 20-30 minuter. Rör då och då och tillsätt vatten emellanåt så att grytan inte bränns vid. Smaka av med salt, socker och citronsaft.
Servera med ris, sallad och ev. naanbröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *