Veganska skagensnittar

Skagensnittar är en klassiker som passar bra vid festliga tillfällen och i det här fallet är de helt veganska.

20 snittar

5 skivor franskbröd eller hembakat tunnbröd
1 burkar Oatly på mackan
1 citron, saften
1 burk tångkaviar (det mesta till röran men spara lite till topping)
1 liten rödlök
1 avokado
1 kruka dill
0,5 kruka gräslök
salt
peppar

Kantskär brödet och dela varje skiva på diagonalen i fyra bitar. Droppa citron över brödet och rosta i stekpanna tills det är krispigt och har fått fin färg på båda sidor.

Blanda Oatly på mackan med en burk tångkaviar, hackad dill, salt och peppar.

Hacka rödlöken och avokadon fint. Rör ner den i skagenröran, men spara lite av rödlöken.

Klicka ut röran på brödbitarna. Toppa med finhackad rödlök, klippt gräslök och mer tångkaviar. Röran kan med fördel göras några timmar i förväg men brödet blir så klart godast om det är nyrostat. Istället för toastbröd går det att tex bryta tunnbröd i bitar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *