En vegansk förrätt som liknar gravlaxtartar. Marinerade morötter tillsammans med sälta från kapris, knaprigt bröd och len avokadokräm.
6 port
6-9 morötter (400 g)
1 msk vitvinsvinäger
vitpeppar
1 tsk salt
1 tsk socker
1 liten rödlök
en bit röd paprika
1 skvätt olivolja
1 tsk dijonsenap
1 msk senap
lite persilja
lite dill
3 skivor valfritt bröd, gärna kavring
1 citron
2 avokado
ev lite havrefraiche
1 burk kapris
Skala och koka morötterna och låt dem rinna av. Hacka morötterna smått och marinera i vitvinsvinäger, vitpeppar, salt och socker.
Finhacka rödlök, paprika, dill och persilja. Häll av marinaden från morötterna. Blanda morötter, grönsakshack, senap och olja.
Stek kapris knaprigt i olja. Lyft bort kaprisen. Hacka eller smula brödet och stek det knaprigt i kaprisoljan.
Mosa avokadon med citron och ev lite havrefraiche och salt.
Fördela morotsröran, brödsmul och avokado snyggt på tallrikar eller lägg i vackra glas. Toppa med kapris och lite rödlök.