En läcker färskpotatissallad som får extra smak av att potatisen läggs på grillen. Passar lika fint till grillat kött eller grillad lax. Serveras gärna ljummen.
4 port
600 g färskpotatis
200 g jordärtskockor
2 mogna päron
50 g rostade mandlar, gärna lite saltade
100 g ruccola eller babyspenat
100 g mozzarella i bitar
100 g riven Västerbottensost
olivolja
salt och peppar
några färska basilikablad
ev en gnutta chiliflingor
Citrondressing
1 dl olivolja
1 tvättad citron, zest
3 msk citronsaft
1 msk honung
Salt och peppar
Skrubba potatisen och jordärtskockorna. Koka dem ca 20 minuter. Häll av vattnet och låt svalna lite. Skär i halvor. Hacka mandeln, skär päronen i bitar.
Pensla potatisen och skockorna med olja. Grilla dem 5-10 minuter tills de fått fin färg. (Stek i panna om föredrar det framför att grilla). Fördela sedan potatis, skockor, sallad, päron, mandel, ostar, salt, peppar och basilikablad på ett fat. Strö över lite chiliflingor för extra sting.