Sommartårta

En försvinnande god tårta i all sin enkelhet och fräschör!

Sockerkaka till tårtbotten:
3 ägg
3 dl socker
1 dl varmt vatten
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver

Fyllning 1:
3 dl rabarberkompott (koka ihop några rabarberstjälkar med lite citronsaft och socker)

Fyllning 2:
5 dl hallon eller hackade jordgubbar, lite socker, 1-2 hackade bananer och lite vispad grädde.

Garnering:
Vispgrädde, harsyra eller citronmeliss och jordgubbar eller ätliga blommor, t ex åkerbärsblom.

Smörj och bröa en rund form eller klä med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vatten och rör sist i mjöl och bakpulver. Häll i formen och grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen i 180 grader. Låt kakan kallna. Dela den i tre bottnar. Bred på fyllningarna och lägg ihop tårtan. Låt gärna stå och dra i kylen några timmar eller över natten. Garnera med vispgrädde, bär och eller blommor innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *