Jordgubbstarteletter är en utsökt efterrätt av smarrig smuldeg och en härligt god fyllning av jordgubbar och vinbärsgelé.
Denna goda jordgubbstartelett kan till stor del förberedas vilket underlättar när du ska bjuda in till fest.
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 msk vatten
1 tsk vaniljsocker
1 msk socker
1 dl rödvinbärsgelé
1 l jordgubbar
Arbeta ihop smör, mjöl, vaniljsocker, socker och vatten till en deg. Lägg i en plastpåse och låt vila kallt 1 timme.
Kavla ut degen på lätt mjölat underlag och klä små tartelettformar, ca 12 cm i diameter, aluminiumformar eller en stor form. Nagga bottnen.
Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 225 grader ca 12 minuter.
Smält gelén i en kastrull på svag värme och vispa den slät. Dela jordgubbarna och fyll bottnarna med dem. Skeda svalnad gelé över som glasering.