Förbered redan dagen innan genom att koka köttet i vatten och whiskey i en helt vanlig trång kastrull. Grilla köttet enkelt och snabbt nästa dag och du får ett mycket mört kött med härlig smak.
4 port
1 kg högrev
1,5 dl whiskey
2,5 dl vatten
3 msk socker
2 tsk salt
1 tsk chiliflakes
Lägg köttet i en hög trång kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Koka under lock i 2-3 timmar. Ta upp högreven. Förvara den i kylskåp till nästa dag, gärna under press så behåller den formen bättre. (Jag lade köttbiten i en trång glasslåda och tvingade på locket. Ovanpå satte jag en jättekastrull med vatten som press).
Sila av lagen och koka ner den till en ganska tjock glaze. Detta kan alltså göras dagen innan köttet skall grillas.
Skär köttet i skivor och grilla över gasol eller kolglöd 3-4 minuter på varje sida. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.