Igår kom vi, ett resesällskap på ca 20 personer med Dina Vingårdar till Kapstaden. Efter incheckning på hotellet och en tripp upp på Taffelberget åt vi en gemensam middag på The Africa Café. Där bjöds på sång, dans, ansiktsmålning och ett fantastiskt bubbel och många läckra rätter från hela Afrika.
Vi började med en härlig grönsakssoppa på sjögräs, helt perfekt aptitretare följt av ett lätt friterat vetebröd och massor av läckra smårätter, några kalla och några varma. För att nämna några:
Krispig broccolisallad med honung och majonnäs
Linsgryta med kummin, påminner om indisk Dahlgryta
Långbakad lök med karamelliserade solrosfrön
Rödbetssallad med en dressing av kokosmjölk
Grillade kycklingvingar med honungsglace
Lammgryta, åh så mör…
Kycklinggryta med kanel, curry, chili och en del andra typiska afrikanska kryddor
Friterad fisk
Hummus på bönor
Ostbröd (att fånga upp alla goda såser och röror med)
Vit bönröra, smakade mer majs än bönor
Jag har säkert missat att nämna någon av rätterna, för det var så många, men i glasen fick vi väl valda viner från området och till dessert vallmo- och apelsinkaka med choklad. Mmmm, så bra allt smakade!