Kallrökt laxpasta

Här kommer en krämig laxpasta. Jag hade både kallrökt och varmrökt lax hemma, så jag tog ca hälften av varje. Smakrikt och gott!

4 port:
1 lök eller 2 dm purjolök
1-2 vitlöksklyftor
1 knippe sparris
1 dl gröna ärtor
3 dl crème fraiche eller havregrädde
1 dl vatten
2 msk kyckling- eller hummerfond
400 g kallrökt lax
Citronsaft
Svartpeppar och ev. salt
Pasta av valfri sort
Garnering: räkor eller löjrom och dill

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Hacka, lök, vitlök och sparris. Fräs i olja eller smör. Tillsätt crème fraiche eller havregrädde och småkoka ihop. Häll i ärtorna. Späd med vatten om det är för tjockt (red med maizena om det är för tunt). Skär laxen i mindre bitar och låt sjuda med någon minut. Dra bort från värmen, laxen tillagas fort. Smaka av salt, peppar och citron. Vänd runt med avrunnen pasta och klipp över dill. Garnera med handskalade räkor eller lite löjrom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *