Den andra vingården vi besökte idag var Tirohana Estate där vi provade tre av deras hantverksmässiga viner och åt sedan lunch där.
Vi började med en Sauvignon Blanc 2016. Fruktig och gräsig. Inte speciellt utstickande.
sedan en Rosé på Pinot Noir 2016. Den hade inte så angenäm doft och föll inte mig i smaken. En liten bismak av jäst slog igenom. Jordgubb.
Sedan fick vi prova en Pinot Noir 2015 som de kallade för ”Rock’n roll vin” efter att hårdrockarna AC/DC varit till vingården och som höjde detta vin till skyarna och beställt massor hem. Djup färg, angenäm doft, bärigt och passade bra till kötträtten vi blev serverade.
Lunchmenyn för dagen:
Förrätt: Caramelised onion and mozzarella tart on Mesclun with balsamic
Huvudrätt: Roasted Fillet of Red Devon Beef, medium rare on kumara rosti, herb butter served with seasonal vegetables
Dessert: Lemon Polenta Cake on lemon curd with vanilla ice cream and slivered pistachios.
Förrätten visas på denna bild.