Den perfekta plocksupén för vegetarianen eller skaldjursallergikern!
Koka önskat antal kronärtskockor i generös mängd dillkronor i ca 30 min eller tills bladen går att bryta loss utan problem. Servera med kryddsmör eller citrondressing eller aioli.
Citrondressing
Saften av en citron
0,5 dl god olivolja
salt och peppar
lite dijonsenap
Aioli – aningens smalare men mycket godare variant än vanlig köpt
Om man värmer vitlöken får den dessutom en rund och fin smak.
2 vitlöksklyftor
2 msk flytande smör
0,5 dl majonnäs
2 dl crème fraiche (34%)
salt och peppar
Lägg en smörklick och finhackad vitlök i en skål. Mikra ca 30 sekunder eller värm en liten stund i kastrull. Smaken blir rundare och finare om vitlöken värms lite. Låt svalna igen.
Rör ihop majonnäs och crème fraiche med den mikrade vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Förvara i kyl fram till servering.