Rostbiff är supergott till potatissallad och brukar vara uppskattat på buffébordet.
1,5 kg rostbiff
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
Marinad:
1 dl soja
1,5 dl balsamvinäger
3 msk honung
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk svartpeppar
Garnering:
1 kruka färsk basilika, 60 gram babyspenat, ruccola, machésallad eller blandad grönsallad
Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Tillaga mitt i ugnen i 125 grader.
Stekgrader för rostbiff: 55 grader blodig; 60 grader medium; 70 välstekt.
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skyn från köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp. Vänd påsen ett par gånger.
Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden. Garnera med lite grönt.