Lamm hör påsken till! Stek är det klassiska, men här kommer en alternativ lammrätt på orientaliskt vis. Våga testa!
4 port:
800 g lammstek, strimlad
1 msk olja
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk kanel
2 tsk paprikapulver
salt och vitpeppar
3 dl passerade tomater
2 msk kalvfond
1 citron, saft och rivet skal
1 dl persilja, hackad
0,5 dl färsk mynta, hackad
20 torkade aprikoser
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Bryn köttet. Tillsätt kryddor, tomater, fond och citronsaft.
Koka upp, sänk värmen och sjud 60 minuter eller tills köttet är riktigt mört. Tillsätt citron, örter och aprikoser mot slutet.
Bjud på rostade rotsaker eller varför inte en varm sallad på pärlcouscous med smörfrästa grönsaker.