Brysselkålspaj

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
3 rödlökar
500 g brysselkål
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl grädde
3 ägg
3 dl västerbottensost
1 ask körsbärstomater

Blanda ihop degen och tryck ut i en pajform, 28-30 cm i diameter. Nagga pajbottnen och förgrädda den ca 10 minuter i 200 grader.

Skala och skär löken i tunna klyftor. Dela brysselkålen i halvor om de är stora. Fräs löken och brysselkålen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll på grädden och låt allt koka ihop cirka 3 minuter,för fryst kål och cirka 5 minuter för färsk.

Vispa äggen hårt. Rör ner äggblandningen i kålgrädden och häll över det i pajskalet. Strö över osten och toppa med tomaterna.

Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *