Här är en gurksallad med thailändska undertoner som utgör en spännande smakupplevelse och tillför lite extra krydda till måltiden. Ett trevligt komplement till grillat fläskkött eller kyckling.
4 port
1 rödlök
2 gurkor
2 msk hackad färsk koriander
1 dl saltade jordnötter
1 stor färsk jalapeño
lite salt
Dressing:
Saft från 2 limefrukter
2 msk rapsolja
1 tsk fisksås
2 msk socker
1 vitlöksklyfta, finhackad
Blanda ingredienserna till dressingen och rör om tills sockret löst sig. Skär rödlöken i tunna skivor. Om du inte vill ha så stark löksmak kan du lägga lökskivorna i en skål med kallt vatten en stund. Dela gurkorna och skrapa bort den mjuka mittdelen innan du skivar dem. Dela jalapeñon, skrapa bort kärnorna och finhacka. Blanda gurka, lök, jalapeño, koriander och jordnötter i en skål. Häll dressingen över salladen och blanda om. Smaka av med salt om det behövs och servera.