Här är en underbart god förrätt. Lyxig och smakrik, perfekt till fest! Den blev på veganvis denna gång.
Blinier
25 g jäst
3 dl havremjölk, fingervarm
3 dl bovetemjöl
50 g rapsolja
salt
Svampstuvning
250 g färska kantareller
250 g champinjoner
2 Schalottenlökar, finhackade
1 msk rapsolja
2 dl havregrädde
Till servering
Svart tångkaviar och hackad färsk persilja
Smula ner jästen i en bunke. Lös upp den i den ljumma mjölken. Vispa sedan ner bovetemjöl, rapsolja och salt till en slät smet. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt vila i 40 minuter.
Klicka ut små plättar i en stekpanna och stek dem gyllenbruna på båda sidor.
Fräs all svamp i en torr stekpanna tills den har släppt sin vätska.
Tillsätt schalottenlök och rapsolja och låt fräsa på tills allt får fint med färg.
Häll på havregrädden och låt koka in. Smaka av med salt och peppar.
Servera blinierna med svampstuvning och svart tångkaviar. Strö över lite finhackad persilja.