Kan du motstå dessa ljuvligt goda kakor med massor av jordnötter? Tänkte väl det! Bara att röra ihop, rulla ut, grädda och njut!
Ca 24 st
100 g smör
1 dl socker
1 dl salta jordnötter
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
Garnering
2 tsk kanel
1 msk socker
2 msk grovt hackade jordnötter
Rör smör och socker vitt och poröst. Hacka jordnötterna grovt och rör ner dem i smöret. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 24 lika stora bitar, rulla till kulor. Lägg kulorna på plåt med bakplåtspapper och tryck till lite. Strö lite kanel, socker och hackade jordnötter över kakorna.
Grädda i mitten av ugnen 12–15 min i 175 grader. Låt kakorna svalna på plåten.
Har idag bakat dina knapriga jordnötskakor.
De blev som du skriver svåra att stå emot och toppengoda.
Gjorde liten justering på ugnstempen till 200 och kortade ner gräddnings tiden till c:a 10 min.