Brownie med vit choklad och saffran

Krämiga, lite kryddiga chokladkakor med saffransgräddigt täcke av vit choklad. Kanske blir det din nya julfavorit?

150 g smör
1 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk kanel
0,5 tsk bakpulver
0,5 krm salt
100 g hasselnötter

Smält smöret. Rör i kakao och vispa slätt. Låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med smörblandningen. Hacka nötterna och rör ner i smeten.
Häll i en form, 20×30 cm, som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, 35 min i 150 grader. Låt kallna.

Glasyr:
ett halvt paket saffran, 0,25 g
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad

Koka upp saffran och grädde. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen i bitar och rör tills den smält. Låt glasyren stelna lite innan den breds över kakan. Låt glasyren stelna helt och skär kakan i rutor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *