Äppelchips

Lyxa till det med tunna spröda äppelchips som snacks, till glassen eller i yoghurten.

2-3 äpplen, gärna röda

1 msk socker
saften av en lime eller en halv citron
ev lite kanel och eller kardemumma

Sätt ugnen på 80 grader. Skiva äpplena tunt med mandolin eller vass kniv.

Lägg äppelskivorna på plåtar med bakplåtspapper. Blanda socker och citrussaft (och ev kanel och eller kardemumma). Pensla äppelskivorna sparsamt.
Torka i ugnen (helst varmluft) i 2-3 timmar eller tills de känns torra och spröda. Låt svalna i ugnen. Förvaras torrt i tättslutande burk.
Här lyckades jag precis ta en bild på ”Det lutande äppelchipstornet i Sörmjöle” innan det rasade av en lätt vindpust 🙂
Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *