Auberginestubbar med krämig fyllning toppad med mozzarella

Aubergine eller äggplanta som det också ibland heter på svenska, kan man göra väldigt mycket gott av. Här är en trevligt vegetarisk rätt på aubergine.

4 portioner

2-4 auberginer (beroende på storlek)
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
olivolja
12 färska champinjoner
1 burk kikärtor
2 msk ajvar
1 tsk sambal oelek
1 dl färskost ex philadelphia
2 dl turkisk yoghurt
1 dl grovt hackad persilja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar
mozzarella

Dela auberginerna i tjocka stubbar ca 8-10 cm höga. Gröp ur dem men spara lite i botten. Kör de tomma stubbarna i ugnen på 200 grader medan du gör resten. Häll av kikärtorna i ett durkslag och skölj dem. Grovhacka innanmätet från auberginer, lök, champinjoner och vitlök. Fräs i olivolja, salta, peppra och häll i ärtorna och balsamvinäger.

Dra av från värmen och rör i ajvar, sambal oelek, färskost, yoghurt och grovhackad persilja. Fyll auberginerna och lägg en rejäl skiva mozzarella på varje, in i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *