Rökt sik är fantastiskt gott, speciellt den som mammas sambo fiskar och röker. Han har gjort det så många gånger så det kan aldrig bli fel när han gör det.
Syltad fänkål är också en riktig höjdare, speciellt till rökt sik. Recept på det finns här på bloggen under ”Tillbehör”. Sikrom är den bästa av all rom tycker jag, också den har jag turen att få tag i via mammas sambo då han fiskar mest var dag. Ikväll blev det en välkomponerad förrätt av alla dessa godsaker.
6 port:
400 g rökt sik
1 liten rödlök
1 tsk riven pepparrot eller dijonsenap
2 dl vispgrädde
några droppar citronsaft
lite dill och gräslök
salt och peppar
Hacka löken, dillen och gräslöken smått. Dela den benade fisken i bitar. Blanda allt i en skål och vispa med elvisp till en fluffig mousse. Kan förberedas dagen innan servering.
Servera tillsammans med lite stekt brödsmul, gärna rågbröd, syltad fänkål och toppa med sikrom och en dillkvist. Njut!