Fänkålsknäcke

Enkelt, få ingredienser, ingen jäsning och raskt in i ugnen! Perfekt till kräftorna!

25 g jäst
2,5 dl vatten
1 tsk honung
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 påse fänkålsfrön (12 g)
1 msk linfrön
6-7 dl rågmjöl

Sätt ugnen på 250 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt honung, olja, salt, fänkålsfrön, linfrön och mjöl. Arbeta till en smidig men fast deg, ca 5 min i maskin eller ca 8 min för hand.
Dela degen i tre delar. Kavla ut tunt på mjölat bakbord. Skär i fyrkantiga bitar (ca 10 x 10 cm). Sporra eller nagga med en gaffel. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6–8 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *