Mini sparrispajer

Dessa små sparrispajer gör sig bra på en buffé eller när som helst.

Pajdeg
75 g smör
3 dl mjöl
1 dl turkisk yoghurt

Fyllning
250 g grön sparris
1 lök
1 msk smör
2 dl grädde
3 ägg
Salt och peppar
2 dl riven västerbottensost
3 msk pinjenötter

Hacka ihop smör, mjöl och yoghurt och arbeta ihop en deg. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en springform eller i ca 20 miniformar. Förgrädda några minuter i 200 graders ugn.
Bryt bort nedersta delen på sparrisen och skär resten i bitar. Skala och hacka löken. Fräs lök och sparris i lite smör. Lägg i pajskalet. Vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar och häll över. Strö över ost. Stor paj gräddas ca 25-30 minuter medan minipajerna är klara efter ca 20 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *