Vi hade ett savoykålhuvud i kylskåpet som behövde tas hand om på något sätt, och lax och grädde. Vi köpte rökta mandlar häromdagen som också kom till användning…. Det blev rökt mandellax med gräddkokt savoykål och en läcker pasta till.
4 port:
laxfilé 4 bitar
några msk rökta mandlar (eller vanlig sötmandel), grovt hackade
1/2 savoykålhuvud
3 dl grädde
salt och peppar
rapsolja
en klick smör
Värm ugnen till 120 grader. Pensla laxen med olja, salta den och strö över hackad mandel. Lägg laxen i en ugnsfast form och baka cirka 15 minuter.
Koka pasta enligt anvisning.
Strimla kålen. Koka upp grädden, lägg ner kålen och koka cirka 5 minuter tills grädden börjat tjockna. Smaka av med salt. Red ev med lite maizena.
Alltså, gräddstuvad savoykål smakar fantastiskt! Smakrikt, lent och lite sött. Mmmmm.
Servera gärna lite grönt till.